COMUNICAT DE PRESA cu privire la evolutia pestei porcine africane in judetul Mehedinti

COMUNICAT DE PRESA

cu privire la evolutia pestei porcine africane in judetul Mehedinti

COMUNICAT DE PRESA PPA 05 11 2018

 DSVSA Mehedinti face urmatoarea precizare cu privire la evolutia pestei porcine africane:

 

La data si ora prezentului comunicat, in judetul Mehedinti nu exista nici un focar de pesta porcina africana.

Toate cazurile de mortalitati la specia suine au fost monitorizate de DSVSA Mehedinti, prelevandu-se probe care au fost trimise la laboratoarele de referinta si rezultatele sunt negative.

Cu privire la evolutia focarului de peste porcina africana la nivelul judetului Dolj, DSVSA Mehedinti a instituit puncte de control si dezinfectie in localitatile invecinate cu judetul Dolj, respectiv: Bicles, Dumbrava si Butoiesti.

Avand in vedere ca in aceasta perioada nu au mai fost semnalate noi focare privind pesta porcina africana la nivelul judetului Dolj iar la nivelul judetului Mehedinti nu au aparaut cazuri de suspiciune, in sedinta CLCB de azi 05.11.2018 ora 09.00 s-a decis ridicarea punctelor fixe de control si dezinfectie.

DSVSA Mehedinti recomanda tuturor cetatenilor judetului Mehedinti sa informeze prin orice mijloace de comunicare orice suspiciune de imbolnavire sau mortalitate la specia suine pentru a lua masurile urgente care se impun .

Facem precizarea ca la aceasta ora in Mehedinti nu exista pesta porcina africana, nefiind nici un motiv de ingrijorare pentru populatie.

 

 

 

Director Executiv,

Dr. Zoican Irina-Oana