COMPARTIMENT JURIDIC ȘI RESURSE UMANE
NR. 10184 / 07.08.2023
ANUNŢ :
Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor MEHEDINŢI
În conformitate cu prevederile art. 554 din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul Administrativ, cu modificările și completările ulterioare, precum și ale art. 69, art. 71, art. 72 și art. 74 din Hotărârea nr. 1336/2022 pentru aprobarea Regulamentului-cadru privind organizarea și dezvoltarea carierei personalului contractual din sectorul bugetar plătit din fonduri publice, Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor MEHEDINȚI organizează examen de promovare în grad profesional imediat superior pentru următoara funcție contractuală:
–medic veterinar,clasa I, grad II, Ordinul preşedintelui ANSVSA nr. 64/2007, cu modificările și completările ulterioare din cadrul DSVSA MEHEDINȚI.
Data, ora şi locul desfăşurării examenului:
– 28.08.2023 ora 11.00 – proba scrisă la sediul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor MEHEDINȚI cu sediul în municipiul Drobeta Turnu Severin , str. Carol Davila , nr.1, județul Mehedinți.
Condiţii de participare:
Candidații trebuie să îndeplinească condițiile prevăzute de art. 72 alin. (2) din H.G. nr. 1366/2022 pentru aprobarea Regulamentului-cadru privind organizarea și dezvoltarea carierei personalului contractual din sectorul bugetar plătit din fonduri publice, respectiv:
– să fi obţinut calificativul „foarte bine” la evaluarea performanţelor profesionale individuale de cel puţin două ori în ultimii 3 ani în care acesta s-a aflat în activitate ;
– să aibă o vechime de minimum 3 ani în gradul profesional deținut.
Dosarele de înscriere vor conţine în mod obligatoriu:
– cererea de înscriere ;
– adeverinţa eliberată de angajator din care să reiasă vechimea în gradul profesional din care promovează ;
– copii ale rapoartelor de evaluare a performanţelor profesionale din ultimii 3 ani în care s-a aflat în activitate.
Modalitatea de desfășurare a examenului:
Examenul de promovare în gradul profesional constă în trei probe succesive, după cum urmează:
– selecţia dosarelor de înscriere ;
– proba scrisă ;
– proba interviu.
Numai candidaţii declaraţi admişi la proba precedentă se pot prezenta la următoarea probă.
Dosarul de înscriere la examen se va depune la sediul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor MEHEDINȚI – Compartiment Juridic și Resurse Umane, din municipiul Drobeta Turnu Severin str. Carol Davila , nr.1, județul Mehedinți în termen de 5 zile lucrătoare de la data afișării anunțului la sediul și pe pagina de internet a instituției, în perioada 07.08.2023 – 11.08.2023, până la ora 1400.
Selecţia dosarelor va avea loc în termen de 1 zi lucrătoare de la expirarea termenului de depunere a dosarelor, în data de 16.08.2023, pe baza îndeplinirii condițiilor de participare la examen.
Proba scrisă are loc în data de 28.08.2023 ora 11.00 la sediul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor MEHEDINȚI din municipiul Drobeta Turnu Severin ,str. Carol Davila , nr.1, județul Mehedinți, și constă în redactarea unei lucrări și/sau în rezolvarea unor teste-grilă.
Proba interviu, se va susține doar de către acei candidați declarați admiși la proba scrisă, în termen de 4 zile lucrătoare de la data susţinerii probei scrise, la sediul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor MEHEDINȚI din municipiul Drobeta Turnu Severin ,str. Carol Davila , nr.1, județul Mehedinți, în cadrul căreia se testează abilitățile, aptitudinile și motivația candidaților.
Data şi ora interviului se afişează odată cu rezultatele la proba scrisă.
Comunicarea rezultatelor la fiecare probă a examenului se realizează prin afișare la sediul și pe pagina de internet a Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor MEHEDINȚI, în termen de o zi lucrătoare de la data finalizării probei și conține atât punctajul obținut, cât și mențiunea “admis” sau “respins”, după caz.
După afişarea rezultatelor obţinute la selecţia dosarelor de înscriere, proba scrisă și interviu, candidaţii nemulţumiţi pot depune contestaţie la compartimentul resurse umane în termen de cel mult o zi lucrătoare de la data afişării rezultatului selecţiei dosarelor, respectiv de la data afişării rezultatului probei scrise și al interviului, sub sancţiunea decăderii din acest drept.
Comunicarea rezultatelor la contestațiile depuse se realizează prin afișare la sediul instituției și pe pagina de internet a acesteia, la secțiunea special creată în acest scop, imediat după soluționarea contestațiilor.
Rezultatele finale se afișează la sediul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor MEHEDINȚI și pe pagina de internet a acesteia, la seșiunea special creată, în termen de o zi lucrătoare de la data afișării rezultatelor soluționării contestațiilor pentru ultima probă, prin specificarea mențiunii “admis” sau “respins”.
Afișarea rezultatelor obținute de candidați la probele examenului, precum și afișarea rezultatelor soluționării contestațiilor și a rezultatelor finale ale examenului se realizează folosindu-se codul numeric pentru identificare atribuit fiecărui candidat.
Relaţii suplimentare se pot obţine la sediul DIRECŢIEI SANITARE VETERINARE ŞI PENTRU SIGURANŢA ALIMENTELOR MEHEDINȚI – Compartimentul Juridic si Resurse Umane, localitatea Drobeta Turnu Severin, strada Carol Davila, nr.1, judeţul Mehedinți, telefon fix 0352401500, interior « 13 », telefon mobil 0752348608, fax 0252325470, e-mail: roman.camelia-mh@ansvsa.ro, consilier superior, Roman Camelia Neli.
BIBLIOGRAFIA :
1.Regulamentul (CE) NR. 852/2004 al Parlamentului European si al Consiliului privind igiena produselor alimentare, cu amendamentele ulterioare;
2.Regulamentul (CE) NR. 853/2004 al Parlamentului European si al Consiliului de stabilire a unor norme specifice de igiena care se aplica alimentelor de origine animala , cu amendamentele ulterioare;
3.Regulamentul (CE) NR. 178/2002 al Parlamentului European si al Consiliului de stabilire a principiilor si a cerintelor generale ale legislatiei alimentare, de instituire a Autoritătii Europene pentru Siguranta Alimentară si de stabilire a procedurilor în domeniul sigurantei produselor alimentare, cu amendamentele ulterioare;
4.Regulament 2073/2005 privind criteriile microbiologice pentru produsele alimentare ;
5.Ordin ANSVSA nr. 10/2008 privind aprobarea normei sanitare veterinare care stabileste procedura pentru marcarea si certificarea sanitara veterinara a carnii proaspete si marcarea produselor de origine animala destinate consumului uman , cu modificarile si completarile ulterioare;
6.ORDIN MAPDR/ANSVSA/MS/ANPC nr.772/68/859/442/2005 pentru aprobarea Normei privind Sistemul rapid de alertă pentru alimente şi furaje;
7.Ordin ANSVSA nr. 64/2007 pentru aprobarea normei sanitare veterinare privind organizarea si desfasurarea activitatii de control oficial sanitar veterinar efectuat de catre personalul de specialitate in unitatile care produc alimente de origine animala , cu modificarile si completarile ulterioare ;
8.Ordin ANSVSA nr.35/2016 privind aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Programului acţiunilor de supraveghere, prevenire, control şi eradicare a bolilor la animale, a celor transmisibile de la animale la om, protecţia animalelor şi protecţia mediului, de identificare şi înregistrare a bovinelor, suinelor, ovinelor, caprinelor şi ecvideelor, precum şi a Normelor metodologice de aplicare a Programului de supraveghere şi control în domeniul siguranţei alimentelor.
TEMATICA :
1.Regulamentul(UE) 852/2004 privind igiena produselor alimentare:
Capitolul II-Obligatiile operatorilor din sectorul alimentar, Anexa II –cerinte sanitare generale aplicabile operatorilor din sectorul alimentar.
2.Regulamentul(UE) 853/2004 de stabilire a unor norme specifice de igiena care se aplica alimentelor de origine animala:
Anexa II-Cerinte privind mai multe produse de origine animala-Sectiunea I-Marca de identificare;Sectiunea III- Informatii privind lantul alimentar;
Anexa III Cerinte specifice: Sectiunea I-carne de ongulate domestice,Sectiunea V-carne tocata, preparate din carne si carne separata mecanic, Sectiunea VI-Produse din carne, Sectiunea IX-lapte crud, colostru, produse lactate si produse pe baza de colostru, Sectiunea X-oua si produse din oua.
3.Regulamentul (UE) 178/2002 de stabilire a principiilor si cerintelor generale ale legislatiei sanitare veterinare , de instituire a Autoritatii Europene pentru Siguranta Alimentelor si de stabilire a procedurilor in domeniul sigurantei produselor alimentare:
Sectiunea 4; Art.14-Cerinte pentru siguranta produselor alimentare, Art.18-Trasabilitatea, Art.19-
Responsabilitati in domeniul produselor alimentare, operatorii din sectorul alimentar.
4.Regulamentul 2073/2005 privind criteriile microbiologice pentru produsele alimentare:
Anexa I, Criterii microbiologice pentru produsele alimentare Cap.2- Criterii de igiena a procesului,
Cap.3-Norma pentru prelevarea de probe si pregatirea probelor pentru teste.
5.Ordin ANSVSA nr. 10/2008 privind aprobarea normei sanitare veterinare care stabileste procedura pentru marcarea si certificarea sanitara veterinara a carnii proaspete si marcarea produselor de origine animala destinate consumului uman , cu modificarile si completarile ulterioare;
Capitolul III-Marcarea de sanatate a carnii proaspete;Capitolul IV-Marcarea de identificare a prod.de
origine animala;Capitolul V-Certificarea de sanatate publica veterinara a carnii proaspete.
6.ORDIN MAPDR/ANSVSA/MS/ANPC nr.772/68/859/442/2005 pentru aprobarea Normei privind Sistemul rapid de alertă pentru alimente şi furaje; Aspecte privind modul de operare in Sistemul Rapid de Alerta , criterii de baza ale notificarii si informarii ,clasificarea notificarilor si tipuri de pericole notificate prin Sistemul Rapid de Alerta;
7.Ordinul 64/2007 pentru aprobarea Normei sanitare veterinare privind organizarea si desfasurarea activitatii de control oficial sanitar veterinar efectuat de catre personalul de specialitate in unitatile care produc alimente de origine animala:
Obligatiile medicului veterinar oficial incadrat conform Ord.64/2007.
8.Ordin ANSVSA nr.35/2016 ,actualizat privind aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Programului acţiunilor de supraveghere, prevenire, control şi eradicare a bolilor la animale, a celor transmisibile de la animale la om, protecţia animalelor şi protecţia mediului, de identificare şi înregistrare a bovinelor, suinelor, ovinelor, caprinelor şi ecvideelor, precum şi a Normelor metodologice de aplicare a Programului de supraveghere şi control în domeniul siguranţei alimentelor.Anexa nr.2 Capitolul I ,sectiunea 1 si 2.
Afișat în data de 07.08.2023 la sediul și pe pagina de internet DSVSA MEHEDINȚI.
DIRECTOR EXECUTIV,
DR.MĂRI IONUȚ-GABRIEL